Orgánové hodiny

  Pozor, prihliadnime na to, či nie je letný čas, o 1 hodinu v pred.

zimný 23.-l. hod. letný čas od 22 do 24 hodObdobie najväčšej pracovnej činnosti žlčníka. U ľudí so žlčníkovými problémami dochádza k problémom a nočnému prebúdzaniu.
l.-3. hod. letný čas od 24 do 02 hodZačína pracovať pečeň. V tejto dobe nastáva útlum (najnižšie okysličenie mozgu), je potrebné byť opatrný najmä pri činnosti vyžadujúcej zvýšenú opatrnosť. Neodporúča sa konzumácia ťažkých a mastných jedál alebo pitie alkoholu
3.-5. hod. letný čas od 02 do 04 hodVrcholí činnosť pľúc, možné nočné prebúdzanie fajčiarov, astmatikov, prieduškárov alebo ľudí s ochoreniami dýchacích ciest. Zvýšená je psychická a emocionálna záťaž.
5.-7. hod. letný čas od 04 do 06 hodVrchol činnosti hrubého čreva. Najvhodnejšia doba pre vyprázdňovanie organizmu. Je potrebné vyhýbať sa stresu a psychickej záťaži a zvýšiť príjem tekutín (čaje).
7.-9. hod. letný čas od 06 do 08 hodVrcholí činnosť žalúdka. Telo najlepšie spracováva prijatú potravu – je to teda najvhodnejší čas na jedlo s dostatočným množstvom vitamínov. Neodporúča sa sprchovanie v studenej vode nakoľko telo potrebuje byť v teple.
9.-11. hod. letný čas od 08 do 10 hodVrcholí práca pankreasu a sleziny, neodporúča sa konzumácia alkoholu. Vhodné je ovocie, med (je to jediná denná doba, kedy je telo schopné stráviť sladkosti). Vyhýbať by sme sa mali prílišnej fyzickej činnosti, je to čas vrcholu duševných schopností.
11.-13. hod. letný čas od 10 do 12 hodZvýšená aktivita srdca. Nevhodné na príjem veľkého množstva potravy. Odporúča sa krátky spánok alebo mierna fyzická aktivita.
13.-15. hod. letný čas od 12 do 14 hodObdobie vrcholu tenkého čreva. Postupne sa zvyšuje fyzická aktivita.
15-17. hod. letný čas od 14 do 16 hodVrchol práce močového mechúra. Odporúča sa pitie bylinkových čajov a šport. Tráviaci systém je schopný prijať výdatné jedlo, nastáva druhý výkonnostný vrchol.
17.-19. hod. letný čas od 16 do 18 hodV činnosti sú obličky. Je potrebné vylúčiť škodlivé látky – tuky, cukry, soľ, chemikálie, káva, alkohol, chlad, stres.
19.-21. hod. letný čas od 18 do 20 hodDo činnosti sa dostáva obal srdca. Vrchol senzibilnej aktivity. Najvhodnejší čas pre pôsobenie antibiotík alebo aplikáciu krému na bolestivé miesta. pericard.
21.-23. hod. letný čas od 20 do 22 hodDoba činnosti trojitého ohrievača. Prebieha príprava tela na spánok, preto je nevhodné fajčiť, jesť alebo akokoľvek aktivovať    organizmus. tri časti tela

 

Zdroj: http://eutrofia.sk/?q=node/94

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

VŠETKY ALTERNATÍVNE LIEČBY A OČISTY,  DOPORUČUJEM PREKONZULTOVAŤ ZO SVOJIM LEKÁROM PRE PRÍPADNÉ KONTRAINDIKÁCIE

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

http://svetlojelaska.blog.cz/1305/proc-zeny-v-cine-neonemocni-na-rakovinu-prsu manželia vedci, prečítaj celé

Výstrihnuté–

Mléko, jak jsem zjistila, je jedním z nejběžnějších případů stravenek alergií. Více než 70% světové populace není schopna vstřebat mléčný cukr, laktózu, což vede odborníků na stravu k přesvědčení, že je to přirozená těžkost u dospělých, ne nějaký druh obrany. Asi se nám však příroda snaží říct, že jíme nesprávný druh jídla.

Než jsem měla rakovinu poprvé jsem jedla hodně mléčných produktů jako například odtučněné mléko, sýry a jogurty s nízkým obsahem tuků. Používala jsem to jako hlavní zdroj bílkovin. Také jsem jídla levné ale bílé mleté ​​maso, které, jak si teď uvědomuji, s největší pravděpodobností pocházelo z dojných krav.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Citrónovo – cesnakový zázrak ♥ ♥ ÁPOTREBNÉ PRÍSADY5 ks celý citrón * 30 strúčikov cesnaku * 1 l vody *POSTUP PRÍPRAVYCitróny umyjeme v horúcej vode, nakrájame na malé kúsky. Cesnak očistíme,nakrájame na polovičky. Všetko spolu zmixujeme na kašu. Vylejeme do vody a necháme prejsť varom. Hneď odstavíme. Precedíme cez sitko a nalejeme do flaše. Skladujeme na chladnom mieste, najlepšie v chladničke.
Pijeme denne 2 cl pred jedlom / t.j. štamprlík /. Buď ráno pred rańajkami alebo pred obedom.Túto lacnú a neškodnú liečivú kúru by mal človek opakovať každý rok. Zápach a cesnakovú vôňu vôbec necítiť. Účinok citrónu s cesnakom sa prejaví naplno.Odstraňuje vápnik a tuk usadený v tele a v cievach. Posilňuje srdce, upravuje tlak. Po 3 týždňoch pitia pocítite v tele príjemné omladenie. Zvápenatenie a vedľajšie príznaky,ako je zhoršené videnie alebo sluchové potiaže sa postupne zmenšujú a odchádzajú. Po 3 týždňoch kúry by mal človek kúru na 8 dní vynechať a potom opäť 3 týždne pokračovať. Potom sa dostaví prenikavý úspech.Človek môže zase dobre spať a nemusí v noci pobehovať. Vápnik sa rozpustil. Užíva sa aj ako prevencia proti rakovine štítnej žlazy. Výsledky sú vynikajúce. Jedna pani sa vyhla operácii srdca, pretože tuk a vápnik v cievach sa po kúre rozpustil. Taktiež sa liek osvedčil pri vypadávaní zubov – paradentóze.Tento receptík som získala od jednej staršej pani. Tak idem vyskúšať. Za pokus to stojí. Už len pre to omladenie. :-)))

1. Pripravíme si suroviny.
2. Nakrájame a rozmixujeme.
3. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme.
4. Precedíme cez sitko a nalejeme do flašky.
5. Nalepíme nálepku a odložíme do chladničky.

zdroj: internet

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Zdroj:

http://www.badatel.sk/kpm/32-sposobov-ako-sa-zbavit-migreny/

32 spôsobov ako sa zbaviť migrény

02/11/2013 autor: badatel 8 comments

 

Vyše 300 miliónov ľudí na svete trpí migrénou – 6 až 7 percent mužskej a 15 až 18 percent ženskej populácie. Napriek tomu je migréna jednou z najzanedbávanejších a neliečených chorôb zo strany lekárov a zdravotníctva.

Jedným z dôvodov je aj to, že prejavy tohto ochorenia sa medzi rôznymi ľuďmi výrazne líšia. Lekári potom majú problém nielen so správnou diagnózou, ale aj následnou liečbou.

V našom dnešnom článku vám ponúkame 32 rád, ako predchádzať alebo sa vyliečiť z tejto nepríjemnej choroby.

1. Vyhýbajte sa určitým jedlám. Migrénu často spôsobujú niektoré potraviny ako napríklad pšenica, droždie, mlieko, cukor, kukurica, citrusové ovocie, či vajcia. Pozor si treba dávať aj na konzervačné látky, umelé sladidlá alebo iné chemické prísady. U každého to môže byť niečo iné. Preto otestujte sa a zistite, či niektoré z jedál nespôsobuje migrénu práve vám.

2. Alergie. Niektoré druhy alergií môžu byť zároveň spúšťačom migrény. Vyhýbajte sa známym alergénom, obzvlášť tým, na ktoré ste najviac citlivý.

3. Dehydratácia alebo hlad. Pite dostatočné množstvo tekutín pravidelne počas celého dňa. Uprednostňujte čistú nebublinkovú vodu pred minerálkami, kolami, kávami, čajmi, či inými prichucovanými a prisladzovanými tekutinami. Čo sa týka jedla, nie je dobré sa prejedať, ale ani hladovať. Hlad neraz sám spúšťa bolesti hlavy a migrény.

4. Zmeny v spánkovom cykle. Oboje – nedostatočný spánok, ako aj prespávanie môže viesť k migréne. Udržiavajte pravidelný spánkový cyklus, vrátane víkendov, keď sa žiada pospať si celé dopoludnie.

 

5. Stres. Každý druh emočného vypätia môže iniciovať migrénu a to aj potom, keď stres už doznel.

6. Fyzická únava. Extrémne intenzívne cvičenia (dokonca aj tie vo vašej spálni) sú známe príčiny migrény.

7. Hormóny. Niektoré ženy trpia migrénami pred alebo počas ich menštruačného cyklu, tehotenstva, prípadne počas menopauzy. Migrénu zapríčiňujú aj mnohé hormonálne lieky ako napríklad antikoncepčné tabletky, či iné lieky zamerané na hormonálne terapie.

8. Externé stimuly. Prudké svetlo, florescenčné svetlo (úsporné žiarivky alebo neóny), hlasné zvuky, či silné vône (smrady)  – to všetko sú známe veci, ktoré môžu viesť k migrénam.

9. Zmeny počasia, zmeny ročných období a zmeny v nadmorskej výške.

V hore uvedených prípadoch sa jedná prevažne o príčiny, ktoré môžu migrénu vyvolávať. Všetci vieme, že najlepšou liečbou je prevencia. Preto je dôležité, aby každý človek trpiaci migrénami identifikoval jej zdroje a predchádzal im.

Niekedy to však nie je možné a aj napriek všetkým našim snahám sa migréna napokon dostaví.

Čo robiť potom? Tuto ponúkame zopár ďalších rád a odporúčaní pre zbavenie sa bolestí v prípade, ak vás už migréna zasiahla:

10. Stimulácia vlastných schopností tela potláčať bolesti. Jedným z trikov je zatlačenie na nerv nachádzajúci sa pod obočím. To okamžite stimuluje hypofýzu na vylučovanie endorfínov. Avšak pri stláčaní nervu buďte opatrní, nieže si prstom pichnete do oka.

11. Kejenské (čili) korenie. Nasypte zopár lyžičiek kajenského korenia do pohára vody a vypite ho. Pri dotyku korenia so sliznicou žalúdka začne mozog vylučovať endorfíny.

12. Vôňa zeleného jablka. Jedna štúdia ukázala, že táto vôňa dokáže výrazne uľaviť od bolestí hlavy spôsobovaných migrénou. Uvedená technika môže fungovať aj s inými vôňami, ktoré máte radi.

13. Studené obklady na čelo a za krk. Áno, ide o pomerne známy tradičný recept. Uvádzame ho tu len pre istotu, ak by niekoho nenapadol. Respektíve preto, aby nám rôzni vševedkovia neotĺkali o hlavu, že sme na niečo tak samozrejmé zabudli

14. Horúce obklady. Pre niektorých ľudí fungujú studené obklady, pre iných zas teplé. Vyskúšajte sami na sebe a zistite, ktorý typ obkladov zaberá u vás.

15. Masírovanie uší a ušných lalôčikov.

16. Masírovanie „koruny“ na vašej hlave – kruh svalov na hlave, ktoré obkolesujú miesto, kde by inak sedela koruna (teda, ak by ste boli kráľmi, kráľovnami, či princeznami)

17. Pradúca mačka. Niektorí ľudia tvrdia, že mačka v blízkosti hlavy, ktorá pradie na nízkych frekvenciách, im dokáže uľaviť od bolestí hlavy.

18. Pravidelné cvičenie. To dokáže posilniť vašu odolnosť. Odolnosť predchádza zápalom tvoriacim sa v mozgu počas stresu. No a bez zápalov sa migréna neprejaví.

19. Častý pohyb vonku na slnku a čerstvom vzduchu. Toto si snáď ani nevyžaduje komentár. Ale predsa len jeden – 42 % pacientov s chronickou migrénou mali nedostatočné hladiny vitamínu D v krvi. Slnko a vitamín D vám teda dopomôžu nielen od chrípky, ale aj od migrény a mnohých ďalších zdravotných potiaží.

20. Horčík (magnézium) intravenózne. Ukázalo sa, že tento minerál dokáže byť veľmi efektívny na náhle ukončenie migrénových bolestí. Bohužiaľ to nefunguje pri jeho ústnom užití. Ak sa však horčík podá intravenózne, bolesti ustupujú do pár minút. Horčík rozširuje krvné cievy a vyvoláva u človeka pocit tepla. Dávka pre priemerného človeka býva zvyčajne okolo 1500 mg.

21. Obmedziť užívanie liekov. Týka sa to tak voľnopredajných, ako aj liekov na predpis. Pokiaľ ich naozaj nemusíte, vyhýbajte sa im. Vaša hlava sa vám za to odvďačí.

22. Užívanie vitamínov, minerálov a doplnkov stravy. To vám celkovo posilní organizmus. Ako sa vraví – v zdravom tele, zdravý duch (a žiadna migréna).

23. Vylúčenie spracovaných potravín (alebo aspoň ich výrazné obmedzenie). Ide napríklad o biele pečivo (celozrnné je v poriadku), cukry, škroby, predpripravené hotové jedlá do mikrovlnky a podobne.

24. Diéta založená na čerstvej bio strave. To zahŕňa mäso z trávami kŕmeného dobytka, čerstvé divoko žijúce ryby, bio ovocie a zelenina, orechy, mandle, tekvicové a slnečnicové semienka.

25. Vylúčenie sladkostí. Áno, dokážete prežiť aj bez cukroviniek, zákuskov, čokolád, šľahačiek, tort, či cukríkov.

26. Zameňte oleje s ktorými varíte. Namiesto tradičných kuchynských olejov používajte radšej olej z hroznových jadierok, organické maslo, olivový, či kokosový olej.

27. Zvýšené dávky vitamínov skupiny B. Vitamín B6 sa ukázal zvlášť účinným pri zmierňovaní predmenštruačných potiaží. Vitamínu B6 sa odporúča užívať do 100 mg denne. Z ostatných vitamínov tejto skupiny sú to hlavne B2 (riboflavín – 400 mg), B12 (400 mcg) a kyselina listová (2 mg). Tieto dokážu zmierňovať silu a frekvenciu bolestí hlavy spojovaných s migrénou. Uvedené dávky sú maximálne ak sa užíva len jeden z nich. Ak užívate kombináciu viacerých, dávky je možné ich znížiť na štvrtinu.

28. Vyhýbajte sa častým chybám pri spánku. O spánku sme už čiastočne hovorili. Mali by ste mať pravidelný spánkový režim. Okrem toho sa ale vyvarujte aj zopár ďalším chybám. Nepoužívajte „snooze“ funkciu na budíku. Zopár extra minút spánku ráno láka snáď každého, no môže sa vám to vypomstiť. Prerušovaný spánok zvyšuje vašu únavu. Rovnako nespite dlhšie časové úseky počas dňa. No a napokon pred spaním nejedzte nič sladké. O káve, alebo čaji snáď netreba ani hovoriť.

29. Zopár ďalších odporúčaní pre spánok. Spite v kompletnej tme, prípadne tak veľkej tme, ako je to len možné. Aj najmenšie svetlo v spálni dokáže narušiť vaše vnútorné biologické hodiny. Udržujte teplotu v spálni pod 21 stupňov Celzia. Optimálna teplota pre spánok je 16 až 20 stupňov. Tiež si skontrolujte, či nemáte v spálni zvýšené hodnoty elektromagnetického žiarenia. A nie, televízor z postele nepozerávajte!

30. Koenzým Q10. V rôznych zdrojoch sa uvádza, že migréna je často zapríčiňovaná mitochondriálnou poruchou pri produkcii energie. Koenzým Q10 je nevyhnutnou látkou pre tvorbu ATP, ktorý funguje ako základné palivo pre bunkové mitochondrie.

31. Omega mastné kyseliny. Tieto dokážu účinne potláčať zápaly v tele. Omega kyseliny nájdete v potravinách ako napríklad ľanový alebo rybí olej.

32. Niektoré bylinky. Na záver uvedieme zopár bylín, ktoré sa ukázali efektívne pri odstraňovaní migrény. Prvou z nich je Králik ružový (Rimbaba obyčajná, angl. feverfew, lat. Tanacetum parthenium). Ďalšou rastlinkou so zaujímavými účinkami je Deväťsil hybridný (angl. butterbur, lat. Petasites hybridus).

Ak nepomôže ani jeden zo spôsobov, tak doporučujem navštíviť neurológa, alebo chiropraktika. V lepšom prípade môže pomôcť aj masér – masérka, alebo sedatíva, ktoré sú len dočasným riešením a pod.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Očistíme si pečeň od toxínov a žlčník od kameňov a ako?

Dve kúry

Doporučujem každý článok si prečítať do konca,  pred začatím,  kúry prekonzultovať s vaším  lekárom

Toto je nenáročný, jednoduchý a hlavne lacný a neinvazívny spôsob, ako sa zbaviť  žlčníkových a pečeňových kameňov. Ak si niekto myslí, že ich nemá, mal by to najprv skúsiť. Ja som to skúsila z čistej zvedavosti, pretože problém so žlčníkom ani pečeňou nemám. Chcela som však vedieť, či polezú aj zo mňa. Kto ma pozná, vie, že som vegetarián viac než 15 rokov a že svoju životosprávu vycibrujem ďalej. Preto som ostala sama prekvapená, že aj pri strave, ktorú konzumujem, som aj ja mala kamene a dokonca staršieho dáta (podľa farby).

Kamene sú depozitmi cholesterolu alebo vápnika zmiešané so žlčou. Žlč sa tvorí v pečeni a jej úlohou je emulgovať tuky tak, aby boli stráviteľné. Jednou z možných príčin vytvárania žlčníkových kameňov je nedostatočná schopnosť organizmu stráviť niektoré mastné alebo priemyselne spracované jedlá. Niekedy sa tieto kamene neškodne uvoľnia do čriev, avšak niekedy môžu upchať žlčovody. V takom prípade sa žlčovod snaži kontrakciami uvoľniť upchatie, čoho symptómom môže byť neznesiteľná bolesť. A tú zas môže sprevádzať zvracanie.

Žlčníkové kamene sú piatou najčastejšou príčinou hospitalizácie a treťou najčastejšou operačnou precedúrou. Avšak operácia nie je jedinou možnosťou. Kameňov sa dá zbaviť aj bez bolesti, bez skalpela a bez lekára obyčajným preplachom žlčníka.

Najčastejšími príznakmi kameňov sú časté vetry, bolesť, nadúvanie, zažltnutie, migrenózne bolesti hlavy, nervozita, únava alebo silná bolesť na pravej strane brucha pod rebrami. Žlčníkové kamene môžete mať, aj keď nemáte ani jeden z týchto príznakov. A možete si byť na 99% istí, že ich aj máte.

Vedci sa domnievajú, že hydrogenované tuky a oleje spôsobujú žlčníkové kamene, pretože sa nesmierne ťažko trávia. Tieto tuky a oleje preferujú najmä rýchlovýkrmne ako McDonnald’s alebo potravinárske spoločnosti, ktoré vyrábajú spracované jedlo (polotovary), pretože takéto oleje či tuky možno skladovať aj niekoľko rokov bez toho, aby sa pokazili. Toto je obrovskou výhodou pre výrobcov, avšak obrovskou nevýhodou pre konzumentov, pretože aj keď sa mimo tela len veľmi ťažko pokazia, akonáhle sa dostanú do organizmu, zmenia sa na toxické. (Medzi hydrogenované tuky patria všetky “chutné” masielka typu Rama, všetky margaríny a iné rastlinné “maslá”.)

K vytváraniu žlčníkových kameňov prispievajú aj:

– káva

– čokoláda

– cola nápoje

– červené mäso

– chemické konzervačné látky

– umelé sladidlá

– tabakové výrobky

– aspirín

– soľ

– alkohol

FUNKCIA ŽLČNÍKA

Žlčník je približne 8 (a viac) cm dlhý dutý orgán pripojený k pečeni. Nadbytočná žlč vytvorená v pečeni sa ukladá a zahusťuje v žlčníku. Funkciou žlče je rozdrobiť tuky na mikroskopicky malé čiastočky na ďalšie trávenie v tráviacom trakte. Ak organizmus nie je schopný vhodne rozdrobiť potravu na trávenie, môžu sa začať tvoriť žlčníkové kamene.

Žlčníkové kamene sa môžu tvoriť aj u ľudí, ktorým bol žlčník operatívne vybratý. Preto aj takýmto osobám sa doporučuje tento preplach.

PREPLACH ŽLČNÍKA

Trvá 4 dni, je nenáročný a nízkonákladový. Každý deň vypijete 3 litre jablkovej šťavy a 3 litre destilovanej vody. Samozrejme ak máte nižšiu váhu tak menej podla výpočtu v percentách (destilovaná voda kvôli tomu, aby neobsahovala minerály, ktoré na seba viažu tuky a podieľajú sa na vytváraní kameňov. Avšak z vlastnej skúsenosti vám doporučujem aj obyčajnú filtrovanú vodu, pokiaľ máte obavu, že váš organizmus neznesie nepríjimanie minerálov rozpustených vo vode). Dohromady je to približne 6 litrov tekutín, ktoré sa odporúčajú v literatúre. Ak máte obavu z toho, že toľko tekutín neznesie vaše srdiečko, kľudne vystačíte aj s polovičnou dávkou, nechoďte však pod 2 litre tekutín denne. (Objem tekutín veľmi závisí od váhy organizmus, vypočítajte si minimálnu dennú potrebu vody pre vaše telo podľa vzorca: váha tela / (delené) 30 a vyjde vám priemerná denná spotreba vody, ktorú potrebujete za normálnych okolností. K tomu pripočítajte také isté  množstvo šťavy, a to by malo byť minimum, ktoré počas preplachu potrebujete).  Počas 4 dní v podstate držíte očistnú “takmer hladovku”, keďže jablková šťava obsahuje dostatočné množstvo karbohydrátov, ktoré vás udržia pri energii. Destilovanú vodu si kúpte v lekárni (minimálne 5-6 litrov, prineste si vlastné fľaše alebo kanister, lebo obal či fľaše sú drahšie než voda). Destilovaná voda neobsahuje minerály, preto je pre tento preplach najvhodnejšia. Uprednostňujem čerstvo prelisovanú jablkovú šťavu z domácich jabĺk pred kúpenými jablkovými džúsmi. Ak nemáte prístup k jablkám, či odšťavovaču, pokúste sa zohnať si v obchodoch so zdravou výživou džús bez chemickej konzervácie a prísad. Ak máte odšťavovač a nemáte domáce jablká, skúste z lokálnej farmy, či od susedov. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že šťava z domácich jabĺk, chemicky neošetrovaných, je chutnejšia a hnedne (oxiduje) v priebehu pár minút. Z kúpenych jabĺk mi vyšla krásna žltá šťava, ktorá nie a nie zoxidovať a masa prelisovaných jabĺk nezhnedla ani po dvoch hodinách. Nehovoriach o tom, že šťava bola mdlá. Update: Vyskúšané to mám aj s inými šťavami, nemusí to byť len jablková, osvedčila sa aj pomarančová a mrkvová. Môžete alternovať podľa vlastného uváženia a chuti.

Nevykonávajte žiadne fyzicky namáhavé práce. Toto je obdobie čistenia organizmu, máte nižší prísun kalórií, organizmus pracuje v inom režime.

Každý deň si urobte preplach slanou vodou, klystír – (výplach hrubého čreva), ak Vám to nepasuje nevadí použite preháňadlo šaratica,  zajačica a pod. literatúra odporúča buď ráno alebo večer. Podľa Mudr. Partykovej a biologických hodín najlepšie medzi 5. a 7. hodinou ráno, kedy sú črevá najaktívnejšie. Podľa delenia 24hodinového dňa na fázu vylučovania (približne od 4tej ráno do poludnia), fázu prijímania potravy (od poludnia do 8mej večer) a fázu trávenia (od 8mej večer do 4tej ráno) sa taktiež odporúča urobiť preplach ráno, v čase vylučovania. Vždy prv, ako čokoľvek zjete alebo vypijete. Týmto preplachom nielen vyčistíte črevá od nánosov a toxínov, dokonca vám pouvoľňuje aj hlieny v dýchacích cestách.

Na tretí deň večer, pred spaním vypite 1,5 až 2 dcl olivového oleja (odporúča sa panenský nerafinovaný olej) alebo môže byť aj slnečnicový. Odporúčajú dať olej schladiť do chladničky a vypiť cez slamku, vraj je to konzumovateľnejšie. Ja som ho neschladila a kŕmila sa po lyžičkách, čo mi trvalo približne 45 minút. A to zapiť 1dcl čerstvej citrónovej šťavy. Mudr. Partyková používa trochu inú mierku a mierne odlišný spôsob, ktorý som ja neskúšala, keďže zahŕňa farmaceutiká: spasmolytiká a Isochol. V dávkovaní Mudr. Partyková odporúča 2 až 3 dcl olivového oleja a také isté množstvo citrónovej štavy. Zmiešať rovnaké množstvo oleja so šťavou do 4 až 6 pohárov a vypiť v priebehu dvoch hodín, medzi 7. a 9. hodinou večer, pretože to je práve čas, kedy je pečeň najmenej aktívna.

Olej v kombinácii s citrónovou šťavou môže u mnohých vyvolávať pocit zvracania, jedny odporúčajú zapiť paradajkovým džúsom (maximálne 1 poliekovú lyžicu), Partyková odporúča privoniavať k nakrájanému cesnaku. K posteli si pre istotu dajte kýblik, keby vám v noci prišlo nevoľno. Po vypití oleja a šťavy si ľahnite na pravú stranu, pod bedro si dajte 1 alebo 2 vankúše, tak, aby bolo telo v šikmej polohe a olej mohol stekať zo žalúdka prudšie, než vo vodorovnej polohe. V tejto polohe by ste mali zotrvať 4 až 5 hodín, potom sa môžte pretočiť. Uvoľňovanie kameňov nie je bolestivé, môžete však pociťovať mierne kontrakcie. Olej prečistí orgány a citrónová šťava zjemní povrch kameňov. Takže nie sú ostré, ani tvrdé. Pri “vystreľovaní” kameňov zo žlčníka do čriev môže dochádzať k silnej reakcii, pri ktorej sa môže olej vracať do žalúdka. Vtedy sa môžete zobúdzať na nevoľnosť a nutkanie na zvracanie. Ak mám byť úprimná, budete mať zrejme mizernú noc, ale výsledok určite stojí za to. Ja som sa skôr obávala, že som nepila dostatočné množstvo tekutín a že k prečisteniu nedôjde. Avšak celú noc som sa budila na to, že v bruchu mi vyhrával sláčikový orchester (trochu iný, než cimbálový, ktorý vyhráva pri hlade) a z času na čas ma natiahlo.

Na 4. deň dôjde k vylúčeniu kameňov v stolici. Pokiaľ nemáte ráno nutkanie na stolicu, urobte si preplach slanou vodou. Kamene môžu mať rôznu veľkosť, od guľôčiek o priemere pár milimetrov až po niekoľko centimetrov. Farebne od čiernych až po svetlozelené. V zásade, čím tmavšie, tým staršie. Počet sa líši u každého organizmu. Môže byť od pár desiatok až po pár stoviek. Olej a citrón ich zjemnili, takže majú skôr voskový vzhľad a nie ako kameň. Počas štvrtého dňa pokračujte v pití destilovanej vody a jablkovej šťavy. Dajte si deň oddychu, nenamáhajte sa. Nechajte organizmus, nech sa dočistí.

Nasledujúce 2 až 3 dni pokračujte v ranných (alebo večerných) preplachoch slanou vodou, pretože toxíny, ktoré sa uvoľnili pri vypudení kameňov mohli ostať v črevách. Preto je dôležité, aby ste dôkladne prečistili črevá a konečník, aby žiadne pozostatky toxických látok neostali v organizme. Keďže si organizmus za pár dní zvykol na veľmi malú záťaž v podobe stravy, neponáhľajte sa s návratom k bežnému menu. Potrebujete naštartovať metabolizmus a trávenie a pomaly ich dostať na bežnú úroveň. Doprajte si veľa čerstvého ovocia a zeleniny, vyhýbajte sa živočíšnym bielkovinám. Partyková odporúča vegetariánsku stravu bez živočíšnych bielkovín. Ja odporúčam vegánsku až vitariánsku stravu najbližšie dni.

ALTERNATÍVY

4 dni na destilovanej vode a jablkovej šťave sú pre niektorých ľudí nepredstaviteľné muky. Nie sú schopní to mentálne zvládnuť. Mudr. Partyková odporúča jesť jablká a piť jablkový mušt. Taktiež pár dní pred začatím kúry odporúča zľahčiť stravu na vegetariánsku úroveň. Osobne preferujem prvú alternatívu, účinky očistných hladoviek bez zaťažovania trávacieho traktu sú širokospektrálne.

Namiesto preplachu slanou vodou Partyková odporúča urinoterapeutický klystýr. Môže to byť akýkoľvek iný klystýr, aj voľne predajný v lekárni. Osobne som za preplach slanou vodou, je naturálnejšou alternatívou, prečistí celý trakt a dokonca uvoľní aj hlieny v horných dýchacích cestách.

7 litrov tekutín denne je pre mnohých veľa. Ja osobne nie som schopná vypiť viac než 4 litre tekutín denne. Na tretí deň som vypila len 1 liter destilovanej vody. Toto je však marginálna hranica. Čím zanesenejší organizmus, tým väčšia potreba vypiť väčšie množstvo tekutín prvé tri dni, aby sa toxické látky z organizmu vyplavili ešte skôr, než dôjdete k samotnému prečisteniu pečene a žlčníka.

  EŠTE NIEČO O DESTILOVANEJ VODE.

Destilovaná voda sa musí piť vždy len kvalitná, potravinárska z lekárne !!! Destilovanú vodu začíname piť po dúškoch, kým si telo zvykne. Zo začiatku môže pobolievať hlava, alebo môžu nastať aj iné obtiaže. Ak tieto obtiaže skoro neprestávajú, destilovaná voda pre váš organizmus nie je vhodná, postačí ak budete piť potrebné množstvo filtrovanej vody.

zdroj: http://www.badatel.sk/kpm/destilovana-voda-volba-je-jasna/ dôslednejšia kúra je z Glauberovou soľou- (jaterní očistná kúra)

Jaterní očistná kůra

zdroj: http://www.h-poradna.cz/jaterni_ocistna_kura.php

Rôzne balenia Glauberovej soli linky:

http://www.studiozdravia.info/default.aspx?p=onlineshopproductdetailpage&product=130

http://www.ezoshop.sk/http://ezoshop.sk/index.php?route=product/product&product_id=2888

Táto terapia je vhodnejšia, ak skutočne viete, že máte žlčové kamene

K čemu je tato očista jater dobrá?
Zlepšíte účinnost svých jater tím, že z nich uvolníte žlučové kaménky, které jsou tvořeny z 90-99% cholesterolem. Také
starou žluč, která svým vzhledem připomíná dehet. V průběhu kůry  budete moci vše na toaletě sledovat – množství a
velikost kaménků a další vyloučené nečistoty. Kaménky jsou nazelenalé v rozličných velikostech od velikosti hrášku po
fazoli. Pokud máte v žlučníku kameny, tak se jich zbavíte také. Efekt na zdraví je okamžitý, budete se cítit lépe, lehčí, jiní.
Jak začít?
Pokud se rozhodnete udělat něco pro své zdraví a tuto očistnou kůru absolvovat, je pro její maximální účinnost dodržet
několik doporučení. Kůru si dobře naplánujte, aby jste na ni měli klid a čas, protože druhý den budete odpočívat a
regenerovat. Nepouštějte se do očisty po namáhavém fyzickém výkonu nebo po půstu, v době oslabení organismu
(chřipka, angína, rýma atd.), při menstruaci. Cca 2-3 dny před začátkem nejezte tučná a těžko stravitelná jídla tj. maso,
mléko, máslo, smažené pokrmy, jogurty, sýry, tvaroh, houby, oříšky atd. Dopřejte si čerstvé ovoce a zeleninu v salátech,
pokud vaříte tak v páře nebo ve vodě např. brambory, zelenina. Pečivo je v pořádku, ale bez másla. Pijte dostatek čisté
vody nebo ovocné a zeleninové šťávy (pokud nemáte odšťavovač, bude voda nebo čaj stačit). Tato opatření jsou důležitá,
aby byl v průběhu kůry v játrech vytvořen co největší tlak a tím i vytlačeno více kaménků.
Co budete potřebovat?
– cca 50 g Glauberovy hořké soli – Síran sodný (zakoupíte v lékárně)
– 2,5 dcl panenského olivového oleje
– 3,5 dcl šťávy z grapefruitu ( asi 3-4 kusy)
– 2 ks lahví s obsahem min. 1 litr (mohou to být i 1,5 litrové PET lahve od limonád)
– termofor nebo cokoli pro zahřívání oblasti jater (pravá strana rebier a pod rebrami)
 
Časový rozvrh
Následující pokyny by měli být dodrženy s přesností +/- 10 minut. Při zimním čase – 1 hodina.
13 hodin
Po této hodině již nejezte a nepijte. Pokud toto porušíte, nebudete se cítit dobře. Rozpusťte 50g Glauberovi soli v 1 litru
vody. Pokud máte problém pít slanou vodu, je možno ji trochu ochladit v lednici. Slaná chuť tím bude částečně potlačena.
17 hodin
Vypijte první dávku 0,25 litru tj. cca 1 hrnek Glauberovi soli. Pokud máte grapefruity v lednici, tak je vyndejte, aby se
ohřály. Můžete začít zahřívat oblast jater termoforem.
19 hodin
Vypijte druhou dávku 0,25 litru Glauberovi soli. Připravte si 3,5 dcl šťávy z grapefruitu (bez dužiny) a smíchejte ji s 2,5 dcl
panenského oleje. Zahřívejte oblast jater termoforem.
20:30 hodin
Navštivte toaletu (i vícekrát).
21 hodin
Směs šťávy z grapefruitu a panenského olivového oleje důkladně protřepejte a do 5 minut vypijte (max. do 15 minut). Ihned
si běžte lehnout a oblast jater nahřívejte termoforem. Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři, popřípadě
na pravý bok.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ZEMIAKY SÚ VEĽMI ZDRAVÉ

Rubriku pripravil MUDr. Michal Slivka

Zemiaky tvoria základnú zložku našej stravy. Sú veľmi

obľúbené, o čom svedčí aj ich vysoká spotreba. Jedna osoba

skonzumuje ročne v priemere l09 kg  zemiakov. Pochádzajú z Peru,

kde ich už pred 2000 rokmi pestovali Inkovia. Odtiaľ sa v 16.storočí

dostali do Európy. Keď Sv. Otec Pius IV. (r.1564) ochorel, súčasťou

jeho liečby bola i „novinka“ – zemiaky. Na Slovensku sa začalo s

ich pestovaním až v 18.storočí.

Zemiak je nesmierne výživnou, energeticky výdatnou potravinou, ktorá je

významným zdrojom plnohodnotných bielkovín,  sacharidov, vlákniny, dôležitých

minerálov a stopových prvkov.

Obsahuje látky, ktoré ničia vírusy a rakovinotvorné látky lepšie ako sója, dlhodobo

považovaná za najsilnejšiu protivírusovú substanciu. Zemiaky aktivizujú celú látkovú

premenu, odkysľujú  organizmus, spevňujú väzivové tkanivo a stimulujú tvorbu dôležitých

hormónov. Viažu na seba ťažké kovy, ktoré vylučujú z organizmu, preto by ich mali

konzumovať ľudia pracujúci v priemyselných  podnikoch. Vysoký obsah draslíka – až 410mg

na 100gr – pomáha posilňovať srdce a znižovať tlak krvi.

Surové zemiaky pomáhajú liečiť DNU a reumatické ochorenia. Inkovia ich konzumovali

hlavne v surovom stave. Ruské ľudové liečiteľstvo odporúča, aby ľudia nad 40 rokov zjedli

denne ráno nalačno jeden stredne veľký postrúhaný surový zemiak a tak sa chránili pred

reumatickými ochoreniami a artériosklerózou. Lekári z centra pre zdravú výživu dostali list od

80-roènej ženy, ktorá písala, že už 20 rokov chodila zohnutá do pravého uhla. Tri mesiace jedla

surové zemiaky, dnes chodí vzpriamená a prestali sa jej kývať zuby. Takisto ju prestali bolieť

kĺby… ľudia v strednom a vo vyššom veku mávajú často ťažkosti so skracovaním šliach na

prstoch rúk – Dupuytrenová  kontraktúra. Často podstupujú operačné riešenie tejto ťažkosti.

Niekoľko týždňovou konzumáciou surového zemiaku môžeme výrazne zmierniť, dokonca aj

vyliečiť uvedené problémy.

Zemiaky sú veľmi  zdravé,  ale treba si dávať pozor,  či ste odstránili klíček zo zemiaku na jar a v lete aj jadierko ktoré obsahuje jedovatý solanín. Pozor, olúpané zemiaky, ak sú dosť zelené, tak majú vyšší obsah solanínu, preto nie sú vhodné na konzumáciu za surova!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

STAVCE A ICH ÚČINKY PRI DISLOKÁCII ,ALEBO HERNII DISKU

(nastáva tlak na nerv – strata funkčnosti, vznikajú bolesti a trauma)

 

Krčná chrbtica (cervikálne stavce)

  • C1 – prvý krčný stavec – atlas: zásobenie hlavy krvou, mozog, ucho, kosti tváre, tiež korunná čakra;
    Príznaky – bolesti hlavy, nervozita, nespavosť, prechladnutie, vysoký krvný tlak, migrény,
    duševné zrútenie, chronická únava, závrate

  • C2 – axis: oči, uši, jazyk, čelo, dutiny, tiež čakra tretieho oka;
    Príznaky – ťažkosti s dutinami, alergie, škuľavosť, slepota, očné problémy, bolesti v ušiach,
    zlé vyslovovanie, hluchota, mdloby

  • C3 – líca, vnútorné ucho, zuby, trojklanný nerv, čeľuste;
    Príznaky – neuralgia, zápal nervu, akné, ekzém

  • C4 – nos, uši, pery, eustachova trubica;
    Príznaky – senná nádcha, ružienka a ostatné katary, nahluchlosť, zápaly uzlín, nosné mandle

  • C5 – hlasivky, žľazy na krku, hrtan, tiež krčná čakra;
    Príznaky – laryngitis, zápal hrtana, bolesti v krku a ostatné nosné ťažkosti, chrčanie

  • C6 – svaly krku, ramená, mandle;
    Príznaky – strnutie krku, bolesť v hornej časti ramena, angína, hlučný kašeľ, záškrt

  • C7 – štítna žľaza, lakte, tiažové vačky v ramenách;
    Príznaky – zápaly tiažových váčkov, prechladnutie, štítna žľaza, struma.

Hrudníková chrbtica (thorakálne stavce)

  • Th1 – predlaktie, zápästie, ruky, prsty, priedušnica;
    Príznaky – astma, kašeľ, dýchacie ťažkosti, nedostatok dychu, bolesť v predlaktí

  • Th2 – srdce, tiež srdcová čakra;
    Príznaky – niektoré bolesti v hrudníku, funkčné srdečné ťažkosti

  • Th3 – pľúca, priedušky, pohrudnica, prsia;
    Príznaky – bronchitída, zápal pohrudnice, zápal pľúc, prekrvenie slizníc, nádcha, chrípka

  • Th4 – žlčník, žlčovod, (potlačenie hnevu);
    Príznaky – ťažkosti so žlčníkom, žltačka

  • Th5 – pečeň, solar plexus, krv, kĺby, tiež čakra solar plexu;
    Príznaky – ťažkosti s pečeňou, nízky krvný tlak, málokrvnosť, zlý obeh, zápal kĺbov (artritis)

  • Th6 – žalúdok;
    Príznaky – žalúdočná neuróza, zlé trávenie, pálenie záhy, poruchy trávenia, dyspepsia

  • Th7 – pankreas, dvanástnik;
    Príznaky – cukrovka, vredy, žalúdočný katar a gastritis

  • Th8 – slezina, bránica, imunitný systém;
    Príznaky – žalúdočné ťažkosti, štikútavka, znížená odolnosť

  • Th9 – nadobličky (potlačenie agresivity);
    Príznaky – alergie, plané kiahne, hyperglykémia

  • Th10 – obličky, močové cesty, (emocionálne bloky);
    Príznaky – obličkové ťažkosti, kôrnatenie ciev, chronická únava

  • Th11 – obličky, močovody – kožné ťažkosti;
    Príznaky – intoxikácia, ochorenie pokožky – akné, ekzém, vredy

  • Th12 – tenké črevo, vajcovody, lymfatická sústava;
    Príznaky – reumatizmus, problémy s dychom, určité typy sterility, nadúvanie.

Drieková chrbtica (lumbálne stavce)

  • L1 – hrubé črevo, triesla;
    Príznaky – zápcha, zápal hrubého čreva, úplavica, hnačka, prietrž

  • L2 – slepé črevo, brucho, ruka;
    Príznaky – zápal slepého čreva, kŕče, ťažkosti s dýchaním, acidóza (prekyslenie), kŕčové žily (varixy)

  • L3 – močový mechúr, koleno, pohlavné orgány;
    Príznaky – ťažkosti spojené s močovým mechúrom, časté ťažkosti s bolesťou kolien,
    menštruáciou, impotencia

  • L4 – prostata, svaly inervované sedacím (ischiatickým) nervom;
    Príznaky – ischias, „húser“ (bolesť v bedrovej časti), problémy s močením (napríklad časté močenie), bolesti chrbta

  • L5 – nohy, členky, prsty, klenba chodidla;
    Príznaky – slabý krvný obeh v nohách, opuchy členku, slabé členky a nožné klenby, slabosť v dolných
    končatinách, kŕče v dolných končatinách.

Krížová kosť (sacrum)

  • S1 až S5 – krížová kosť (päť vzájomne zrastených stavcov): zadok, bedrové kosti;
    Príznaky – krížové a bedrové ťažkosti, vybočenie chrbtice, choroby zakrivenia chrbtice.

Kostrč (ileálne stavce)

  • Kostrč (tri až päť vzájomne zrastených stavcov – „chvost“): konečník;
    Príznaky – hemoroidy, bolesť bedrová pri sedení, svrbenie.

 ——————————————————————————————————————————————————–

Cviky na chrbticu a kolená    linky

http://www.sportujeme.sk/fitness/skolioza

http://www.youtube.com/watch?v=b7p9LeL9rKE          cviky na oslabené kolená

http://www.youtube.com/watch?v=CtEMZPd6akA&feature=list_related&playnext=1&list=SPEBA15B1997A7CE3D správne uvolnené fascie

http://www.youtube.com/watch?v=RHUDu5oHcfU&feature=autoplay&list=SPEBA15B1997A7CE3D&playnext=2 niečo úžasné pre naše chodidlá

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Detox hornej časti tela hlava a krk

http://duchovno.wordpress.com/dennik-olejova-terapi/ veľmi účinná detoxikačná metóda na hlavu a hornú časť tela

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Sedemdesiat ročná žena z Floridy vyzerá na tridsať vďaka živej rastlinnej potrave (vegánska potrava).

Dá sa mlado vyzerať aj v starobe vďaka živej strave, telo priíma postnatálnu energiu,

lieči, revitalizuje  tu sú linky

http://www.youtube.com/watch?v=O6oJA_xhTa8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=qTWC2xIIsRs&feature=fvwrel

Mimi Kirk

http://www.youtube.com/watch?v=683taLTfc1c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jkCPwhaDZbo&feature=relmfu varenie Mimi

túto postnatálnu energiu môžeme piímať aj cez dychové cvičenia

http://www.youtube.com/watch?v=TqQz_TyLKCE

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Nádej liečby rakoviny a jej metastáz

LIEČBA JAVOROVÝM SIRUPOM A ZAŽÍVACIOU SÓDOU BICARBÓNOU

Naši milí, pretože je dnes rakovina všeobecným strašiakom, hoci je to zase ďalší z chorôb, ktorým nás podvedomie na niečo upozorňuje,

len už z veľa varovne zdvihnutým prstom, myslíme, že by vás mohol zaujímať tento článok. Ak by pomohol aspoň niekomu, je to vždy fajn. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že skutočne pomáha 🙂

Možno rakovinu vyliečiť práškom – SÓDOU BICARBÓNOV a javorovým sirupom? Očividne áno. Táto informácia prebleskla novinovými titulkami, ale rovnako tak rýchlo bola potlačená.

Liečba znamená skutočný prelom. „Podal som tú zmes viac ako 200 pacientom, u ktorých diagnostikovali rakovinu v konečnom štádiu. Z toho 185 ľudí potom napodiv žilo ešte 15 a viac rokov – a takmer polovica sa rakoviny úplne zbavila.“

Vyzerá to jednoduché až k plaču, ale táto prostá liečba zažívacou sódou a javorovým sirupom je nesmierne účinná prírodná chemoterapia, ktorá veľmi efektívne zabíja rakovinové bunky.

Pritom úplne chýbajú brutálne vedľajšie účinky sprevádzajúce väčšinu neporovnateľne menej efektívnych „štandardných“ chemoterapeutických metód.

Za tepla vytvorená zmes chemicky čistej jedlej sódy (hydrogénuhličitan sodný; NaHCO3) určite odporúčam jedlú sódu z lekárne a javorový sirupu z predajní racionálnej výživy lebo toto je veľmi efektívny prostriedok proti všetkým druhom rakoviny. Ohriatím sa na seba pevne naviažu molekuly sódy a javorového sirupu a takto vybavená glukóza môže zamieriť k rakovinovým bunkám. Rakovinové bunky jednoducho milujú cukor, ktorý priamo nezriadene hltajú. V tomto prípade je ale na molekuly cukru naviazaná silne zásaditá sodíková zlúčenina!

Kyslé rakovinové bunky absorbujú s cukrom aj sódu, a to je ich skaza …

Zdroj: WM magazín, číslo 80/2008

Recept: Javorový sirup a jedlá sóda bicarbóna

3 diely javorového sirupu a jeden diel jedlej sódy (sóda bicarbona) zmiešať (napr. 15 lyžičiek sirupu a päť lyžičiek sódy) a premiešať, dať potom v nádobe (radšej trochu väčšej) na sporák, zahrievať 5 minút veľmi, veľmi pomaly, lebo ak to začne vrieť po celej ploche nádoby určite to nezastavíte vyvrie to a máte to na sporáku. Zohrievajte to kým zmes trochu nezhustne. Užívame to takto dospelý: na začiatku môže byť používané častejšie, napr.3x denne jedna čajová lyžička. Inak stačí brať 1 čajovú lyžičku 1x denne – dlhodobo ako prevencia. Môže byť rozpustená vo vode, alebo napríklad namazané na chlieb. Javorový sirup môže byť prípadne dočasne nahradený melasou, medom. Všeobecne platí: nejesť inak žiadny cukor v nápojoch ani v pokrmoch, s výnimkou trošky ovocia.

Dávkovanie je dôležité, pretože v prípade len malého zníženie Ph v organizme, sa môžu problémy aj zosilniť. Rovnako dôležité a dobré je dbať na to, aby sóda neobsahovala hliník, ako sa občas môže stať, najmä  vo forme prášku do pečiva.

Preto odporúčame byť pod dohľadom liečiteľa alebo lekára, aby vaše uzdravovanie prebiehalo dobre.

Nemali by sme ale zabúdať, že rakovina, ako každá choroba, nás nezastihne „náhodou“ a je to reakcia tela, posledná zúfalá reakcie, na spôsob života a nášho správania k telu.

Pýtam sa sám seba, prečo toľko ľudí stále podstupuje klasickú chemoterapiu a ďalšie veľmi invazívne spôsoby „liečby“ rakoviny, keď sa ponúka mnoho iných možností. Pravdepodobne je to preto, že tie ďalšie možnosti očakávajú premenu u pacienta, ktorá sa nedá vykonať tabletkou.

Bez vnútornej zmeny môže byť liečba účinná, ale nikdy neviem, na ako dlho a či sa problém nepresunul na iný orgán. Pre niektorých ľudí môže byť dostatočný impulz k tomu, aby na sebe začali pracovať už ten fakt, že sa rakovina objavila. Vzhľadom k všeobecne rozšírenému strachu z tejto choroby, je to impulz dosť silný. Ale pre množstvo ďalších to dostatočný impulz nie je, tým sa môže stať napríklad práve dramatické zhoršenie kvality a spôsobu života spôsobené chemoterapiou a ožarovaním.

V neposlednom rade vesmír dáva každému, bez hodnotenia, nespočet pokusov na nápravu omylov a medzi ne patrí aj výdobytky modernej medicíny. Všetko je súčasť dokonalého a prejavu inteligencie vesmíru.

Rakovina nie je choroba, ale prírodou riadené predĺženie života.

Rakovina nie je nič viac než posledný prejav extrémneho prekyslenia organizmu a toxicity telesných tekutín a tkanív.

Za týchto podmienok a pri dysfunkcii imunitného systému by telo predčasne zomrelo.

Preto na svoju ochranu múdro začne zhromažďovať vnútorné toxíny, obaľovať ich oslabené super-kyslé tkanivá a zapúzdri ich pod nepriepustnou ochrannou vrstvou, aby zabránilo ich ďalšiemu šíreniu. S týmto dôvtipným riešením obdrží majiteľ zmluvu na dlhší život. My však tomuto procesu hovoríme choroba.

Telo vytvorí tumor preto, aby potlačilo a upratalo jedy, ktoré nemôže inak vylúčiť a predĺžilo si život na tak dlho, ako len je možné, poskytujúc svojmu majiteľovi dostatok času na k eliminácii internej toxicity. Metastázy sú posledný pokus tela k svojej záchrane. Ale keď že je táto interná toxicita úspešne potlačená, telo postupne bezpečne odstráni všetky nádory a navráti sa mu zdravie. Trpezlivosť a viera v uzdravenie tiež pomáhajú pri procese liečenia.

ZEOLIT LIEK TRETIEHO TISÍCROČIAhttp://www.centrumzdravehozivota.sk/clanky/zeolit-zazracny-liek-3-tisicrocia/

 Zázračná technika obnovy ľudských orgánov

http://www.2012rok.sk/wp/veda-a-technika/12291-zaklady-novej-vedy-prevratna-technologia-obnovy-ludskych-organov

Niečo proti rakovine a možnosť si stiahnuť knihu v anglickom jazyku cez Google, tu je video na link – prezentácia:

http://www.youtube.com/watch?v=C1rki3xkjYo

http://ona.idnes.cz/prekvapivy-objev-obezite-a-cukrovce-pomaha-chemie-kolem-nas-pqc-/zdravi.aspx?c=A120320_133101_zdravi_pet

 

http://www.chudnutie-ako.sk/glykemicky-index-potravin/

O cholesterole

Viete že cholesterol sa ukladá v organizme skrze prebytočné cukry.Tieto cukry poškodzujú a odierajú steny ciev, ako by ich odierali brúsnym papierom. Na týchto miestach po krátkom čase v cievach vznikajú zápaly a vďaka nim sa umožňuje a podporuje ukladanie zlého cholesterolu. Jednoducho povedané na zápalové miesto sa v cievach cholesterol nalepí. Aj toto je jedna z hlavných príčin ukladania cholesterolu v cievach. Zistilo sa že sú zdravšie tieto tuky-masť a husací čí kačací tuk, alebo rybací vitamín d, rastlinné oleje a margaríny sú nezdravé a ťažko stráviteľné. Samozrejme treba všetko z mierou. Na tieto tuky sa organizmus od tisícročí prispôsobil. Prispôsobovanie (evolúcia) určite nie je ešte na konci. Zdroj: podrobnejšie – Sféra od Diochi skúmal, napísal a zisťoval MUDr.Dwight Lundel. Najdôležitejšou potravinou pre organizmus je kombinácia rýb, zeleniny a ovocia, ktoré vám zabezpečia všetko potrebné pre správne fungovanie tela a mysle.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

http://www.vitazdroje.eu/zitie-zo-svetla/peter-breatharian   Akoby ľudská fotosyntéza – životná energia zo svetla

KOZMICKÁ STRAVA

TOTO JE EXTRÉMNA STRAVA NAJ PRIRODZENEJŠIA ČLOVEKU – (priami príjem životnej energie) VITA LUX alebo PHOTOSYNTHESIS IN HOMINE – vynechaním stravy, ktorá vznikla pomocou fotosyntézy u rastlín – všetkej živej vegetácie, ktorej by človek inak konzumoval, alebo konzumácii zvierat, vynechaním všetkého živého z jedálnička, čo dnes bežne človek konzumuje. Aspoň takto som to ja pochopil, takto som si to vysvetlil, preto nevnucujem nikomu svoj názor, dávam Vám ho na posúdenie. Tak isto prijímam všetku kritiku a ak nebude od veci, určite sa ňou budem zaoberať. A ak mi chcete niečo napísať napíšte mi na e-mail budem len rád, vďaka. danielcasny@gmail.com

TU JE NIEČO PODOBNÉ

Najkvalitnejšou stravou je prána – kozmická energia , alebo ak chcete život z pána Boha – rajská strava  z ktorej, možno žili Adam a Eva. Pránická strava – prednášky Henri Monfort v Prahe, Pardubiciach atď. Tu sa mi zdá veľmi komplikovaný prechod na túto stravu, možno to nebude jediná cesta – spôsob prechodu uvidíme časom.

zdroj:http://www.2012rok.sk/wp/strava-a-ocista/10178-breatharian-henri-monfort-textovy-zapis-prednasky-prahy

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Geopatogénne zóny a ich vplyv na ľudský organizmus prečítajte si niečo o škodlivých a nebezpečných  zónach ,ak trávite dlhý čas nad týmito pásmi, veľmi často spôsobujú tie naj-závažnejšie ochorenia a to bez výnimky u každého človeka na Vitalise viac tu: https://vitalisnitra.sk/liecenie-energiou/ 

zdroj: http://www.geopatogennezony.estranky.sk/

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Niektoré fakty o ľudskom tele:zdroj – sandoz.sk


*       70% nášho tela tvorí voda.
*       Normálna telesná teplota je 36.99°C.
*       Hrúbka našej kože je od 0.5-6 mm, v závislosti od časti tela.
*       Väčšina ľudí sa zbaví 18,12kg kože v priebehu života.
*       Máme okolo 100 000 vlasov na našej hlave.
*       5 zmyslov je zrak, sluch, čuch, hmat a chuť.
*       Mihalnica žije okolo 150 dní predtým, než vypadne.
*       Našimi očami klipneme asi 100 000 krát za deň.
*       Každé naše oko má 6 miliónov tyčiniek, ktoré pomáhajú vidieť čierno-bielo.
*       Každé oko má 6 miliónov čapíkov na sietnici, ktoré pomáhajú vidieť farebne.

*       1 z 12 ľudí je farboslepý.


*       Keď kýchneme, vzduch sa hrnie cez náš nos rýchlosťou 160.9km/h.
*       4 chuťové zóny na našom jazyku sú horká (vzadu), kyslá (vzadu po
stranách), slaná (predné strany) a sladká (vpredu).
*       Deti majú 20 prvých zubov. Dospelí majú 32 zubov.
*       Naše telo obsahuje v priemere 4-5 l krvi, športovci aj viac podľa váhy a záťaže.
*       V usporiadaní za sebou by všetky naše krvné cievy mohli merať asi okolo 99 800km.
*       Náš mozog vysiela impulzy rýchlosťou 386,2km/h.
*       V mozgu sa nachádza 10 miliónov nervových buniek.
*       V našom tele je okolo 30 000 miliónov nervových buniek.
*       Nervová bunka môže prenášať 1000 nervových impulzov každú sekundu.
*       Na úsmev využívame 14 svalov a na mračenia sa 43.
*       Najsilnejší sval tela je žuvací sval, ktorý sa nachádza na čeľusti.
*       Svaly normálne zaberajú 40% váhy nášho tela.
*       V našom tele sa nachádza viac ako 600 svalov.
*       Ľudská kostra obsahuje 206 kostí. V skutočnosti sa rodíme s
viacerými kosťami (okolo 300), ale mnohé z nich sa spoja dokopy v
priebehu rastu dieťaťa.
*       V našom tele je 230 kĺbov.
*       Tenké črevo je dlhé okolo 7.7m.
*       Hrubé črevo je 1.5m dlhé a je 3 krát širšie ako tenké črevo.
*       Cez naše obličky pretečie každý deň 1820 l krvi.
*       Naše srdce bije okolo 100 000 krát za deň.
*       Dýchame 20 krát za minútu, viac ako 10 mil. krát za rok a okolo 700
mil. krát za život.

 Ľudské telo
Každý človek je jedinečný. Máme odlišnú farbu pleti, farbu vlasov,
tvar a veľkosť tela. Ľudské telo je najúžasnejší komplexný stroj na
svete. Naše telo môže chodiť, behať, liezť, sedieť, vidieť, počuť,
cítiť, pociťovať, jesť, rozprávať, smiať sa alebo čítať. Kým sa tieto
veci dejú, dýchame, krv prúdi v našich žilách, trávime jedlo a naše
telo robí milión iných činností v rovnakom čase!

Niektoré fakty o ľudskom tele: zdroj – sandoz.sk

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ZAUJÍMAVOSTI ČI REALITA?

QI-GONG (čikung) shaolinský mních liečiteľ schi fu schi De Lon 

Robí neskutočné veci, pomocou uvolnených emócií pacientov.

http://www.webjournal.sk/clanok/278/shifu-shi-delon-telo-samo-je-najlepsim-doktorom   Šaolinský mních liečiteľ

http://www.youtube.com/watch?v=Zv-KtlTBlUk    Šaolinský mních liečiteľ   reportáž z tv.joj–VIDEO

http://vimeo.com/27770153     Šaolinský mních liečiteľ–VIDEO

http://vimeo.com/27851501      Šaolinský mních liečiteľ–VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=vV1m5IPIz5M  Šaolinský mních liečiteľ–VIDEO

alebo Mark Komisarov. Aktívne inozmyslové vnimanie okolia

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Škodcovia v tele – paraziti

Je to veľmi zaujímavý článok o neskutočne veľkom množstve parazitov,  ktoré sídlia v človeku a môžu mu spôsobovať rôzne druhy závažných ochorení a hlavne mylné a klamlivé príznaky, ktoré zavádzajú pri určovaní diagnózy tu sú linky:

http://zapper.revoluce-v-leceni-nemoci.cz/odborna-verejnost/ing-hana-blahova

http://mladazena.maminka.cz/scripts/detail.php?id=435518

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Niečo o candide albicans nepríjemnom hubovom ochorení 

Ak sa v tele pre množí škodí organizmu, predpoklad výskytu je do 20% obyvateľstva. Bohužiaľ  percentá narastajú, môžu ju mať už aj deti. Pomáha proti candide kokosový olej a taktiež silicový olej z majoránu záhradného (majoránkový,  poprípade oregánový) je dobré ho zriediť s kokosovým maslom ,alebo slnečnicovým olejom ,stačí pár kvapiek do 1 dl oleja asi 20 kvapiek pretrepať užívať asi 3-4 lyžičky denne .

http://www.bio-abc.sk/content/18-kokosova-dieta-candida  hodnotenie body 72 B

http://potrintol.blogspot.sk/2009/07/candida-albigans-potravinova.html  hodnotenie body 95B

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Potrebujeme si uvedomiť kto sme, ak chceme liečiť tak najprv seba a potom aj ostatných

http://www.mojevideo.sk/video/ceb2/eckarht_tolle_1.html

http://www.mojevideo.sk/video/15e11/klud_je_vasa_priorita_eckhart_tolle.html